Actualidad Noticias

I Jornada d'Administratius de la Salut de les Illes Balears

06/10/2017
Més de dos-cents professionals han participat avui dematí en la I Jornada d’Administratius de la Salut, que ha tengut lloc a l’Hospital Son Llàtzer i l’objectiu de la qual és difondre la tasca d’aquests professionals, que són la porta d’entrada al sistema sanitari, i destacar la labor que fan com a peça fonamental de l’engranatge de les organitzacions sanitàries.

La inauguració de la Jornada ha anat a càrrec de la consellera de Salut, Patricia Gómez; la subdirectora assistencial, Inmaculada Ros; el president de l’Associació d’Administratius de la Salut, Juan Carlos García, i la secretària del Servei de Neurologia, María José Jaume. La consellera ha destacat que el personal no assistencial és una peça fonamental per al bon funcionament del sistema sanitari i és indispensable per oferir una atenció de qualitat.
 
Durant la Jornada s’han compartit idees i experiències amb altres centres, tant de les Illes Balears com de la resta de l’estat. Els temes tractats han versat principalment sobre els processos de digitalització i la fractura digital en matèria de salut; la formació i el desenvolupament professional d’aquest col·lectiu; la gestió de conflictes i les tècniques per resoldre’ls; la salut cardiovascular i com afrontar la síndrome d’esgotament professional (burnout).
 
El president de l’Associació d’Administratius de la Salut ha presentat el llibre titulat El administrativo de la salud: conceptos básicos para alcanzar la excelencia profesional, elaborat conjuntament amb la Societat Espanyola d’Atenció a l’Usuari de la Sanitat. Per la seva part, la secretària del Servei de Neurologia —organitzadora de la Jornada— ha assenyalat que la tasca dels administratius és molt important i cada vegada més especialitzada a tots els nivells. “Som la primera connexió entre pacients, facultatius i la resta del personal sanitari; som una figura imprescindible dins les organitzacions sanitàries i un col·lectiu amb moltes iniciatives”, ha recalcat, i hi ha afegit que aquest tipus de jornades serveix per unir els professionals.