Comunicación Notícies
16/05/2011 COM

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs va acomiadar, el passat dia 13 de maig, en un acte a la sala d’actes de l’Hospital Son Llàtzer, les 16 comares de la setena promoció de la Unitat Docent d’Infermeria Obstètrica i Ginecològica que s’han format en els hospitals públics i centres de salut de les Illes Balears. En les set promocions que s’han comptabilitzat des de la creació l’any 2003 d’aquesta unitat, ja s’han format 90 llevadores.

llegir més
18/05/2011 COM

L’Hospital Son Llàtzer ha celebrat aquest migdia (13.00 h) a la sala d’actes del centre un acte de benvinguda adreçat als trenta-tres nous residents que desenvoluparan la formació al centre hospitalari. D’aquesta promoció, la majoria són metges que es formaran en alguna especialitat, i també hi ha un farmacèutic i un psicòleg clínic.

llegir més
19/05/2011 COM

L’Hospital Son Llàtzer ha assolit la xifra de 20.000 parts quan falten pocs mesos perquè es compleixen deu anys d’ençà que es va obrir, el desembre de 2001. El part número 20.000 fou el de Mariana Candel Sánchez, que a les 5.53 hores del 26 d’abril va donar a llum un nin que nom Iker Gómez i que va pesar 3,220 quilograms.

llegir més
20/09/2011 COM

Aquest matí, dia 20 de setembre, Xavier Feliu Román, director gerent de l’Hospital Son Llàtzer, en presència del director general del Servei de Salut, Juan José Bestard, ha presentat als caps de servei i a les coordinadores d'infermeria de l’Hospital les persones que integren el nou equip directiu del centre.

 

 

llegir més
22/09/2011 COM

L’Hospital Son Llàtzer ha estat la seu de un fòrum sobre gestió de patologies cròniques, organitzat per l’empresa de tecnologies de la informació Orion Health. En el decurs de la jornada, el Servei de Salut ha mostrat als directius d’organitzacions sanitàries un programa específic d’atenció a pacients amb malalties cròniques com ara la malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), la diabetis, el tabaquisme, l’obesitat o la hipertensió arterial.

 

 

llegir més
25/10/2011 COM

La Conselleria de Salut, Família i Benestar Social, a proposta del Servei de Salut, ha nomenat recentment Catalina Vadell coordinadora d'Atenció Oncològica de les Illes Balears. Vadell és actualment la cap de l'Institut Oncològic Són LLàtzer- Manacor.

llegir més
11/11/2011 COM

La consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, i el director general del Servei de Salut, Juan José Bestard, han informat als batles dels municipis que tenen Son Llàtzer com a hospital de referència, el contingut de l’esborrany del Consell d’Àrea del sector del Migjorn. Amb aquesta iniciativa, es pretén sectoritzar Mallorca en quatre àrees, una per a cada una de les comarques de l’illa.

llegir més
28/11/2011 COM

El vestíbul d’Hospitalització de l’Hospital Son Llàtzer acull, des del 28 de novembre fins al 11 de desembre, l’exposició de la Fundación Vicente Ferrer titulada “Compro­metidos con Anantapur”. La mostra fa un recorregut pel programa de desenvolupament integral que aquesta organització duu a terme, des de fa més de quaranta anys, a l’estat d’Andhra Pradesh, un dels més pobres de l’Índia.

 

 

 

 

llegir més
14/11/2011 COM

Dins la campanya de sensibilització de la Fundación Vicente Ferrer en el món sanitari, el 28 de novembre, a las 20:00 hores, a la sala d’actes de l’Hospital Son Llàtzer,  es va oferir  una conferència conjunta de Gonçal López Nadal, professor d’història econòmica de la Universitat de les Illes Balears i expert en l’Índia, i Ferran Aguiló, cap de la Secció d’Urologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge a Barcelona, i coordinador de l’Àrea de la Sanitat de la Fundación Vicente Ferrer.

 

llegir més
16/12/2011 COM

El divendres, dia 16 de desembre, a les 14.00 hores, ha tengut lloc a la sala d’actes de l’Hospital Son Llàtzer, un senzill acte institucional amb la presència de Carmen Castro, consellera de Salut, Família i Benestar Social, i Juan José Bestard, director del Servei de Salut, per commemorar el desè aniversari del centre hospitalari.

 

llegir més
05/01/2012 COM

Un grup de futbolistes del primer equip de l'Atlètic de Balears ha visitat als infants hospitalitzats a la planta de Pediatria de l'Hospital Son LLàtzer. Els més majors han rebut pilotes i tasses amb la signatura dels jugadors. Fa ja tres anys que l'Atlètic de Balears és fidel a la cita amb els nins de Son Llàtzer a les dates de Nadal o Reis.

llegir més
06/01/2012 COM

Els Reis Mags d'Orient arriben, com cada any, a la seva cita amb els nens hospitalitzats a la planta de Pediatria i l’àrea de nounats de l'Hospital Son Llàtzer. Els tres reis, acompanyats pel seu seguici, han recorregut les diferents habitacions per trobar-se amb els infants ingressats, els quals els han obsequiat amb un regal i caramels.

llegir més
18/01/2012 COM

La Gerència del Sector Migjorn es va reunir, el passat dilluns dia 16, amb els coordinadors mèdics i d’infermeria, i amb els responsables d’admissió del centre de salut de l’Escola Graduada.

llegir més
23/01/2012 COM

El passat mes de desembre, un equip de cirurgia de l’Hospital Son Llàtzer va dur a terme la primera operació d’hepatectomia major —a causa d’un càncer de fetge— per mitjà d’un abordatge totalment laparoscòpic, un procediment de cirurgia mínimament invasiva que redueix l’impacte de les cicatrius i escurça la recuperació dels pacients.

 

llegir més
10/01/2012 COM

El proper dia 17 de febrer, de 9:30 a 15:00 hores, tindrà lloc en el saló d'actes de l'Hospital Son Llàtzer, una Jornada d'Actualització sobre carcinomatosi peritoneal i quimioteràpia intraperitoneal, organitzada per l'Institut Mèdic Digestiu Mèdic-Quirúrgic, l'Institut Oncològic Son Llàtzer-Manacor i el Servei d'Oncologia de Son Llatzer. La inscripció i matrícula es pot formalitzar a través del correu electrònic fbernat@hsll.es.

llegir més
16/03/2012 COM

Els dilluns i dimecres, de les 10.30 a les 15.00 hores, l'Hospital Son Llàtzer manté oberta la sala d’extraccions , situada a la zona de Consultes externes, perquè tant el personal hospitalari com els usuaris puguin donar sang si ho desitgen. Aquesta iniciativa és fruit d’un conveni signat entre el centre i la Fundació del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears.

llegir més
16/03/2012 COM

Amb la visita al CS Platja de Palma (Can Pastilla), la Gerència del sector Migjorn va acabar, el 16 de març, la ronda de reunions que ha mantingut des del mes de gener amb els coordinadors de tots els centres de salut i de les unitats bàsiques que pertanyen a la seva àrea d’influència.

llegir més
22/03/2012 COM

Els dies 19 i 20 d'abril tindrà lloc a la sala d'actes de l'Hospital Son LLàtzer la celebració del congrés anual de l’Associació Balear de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (ABCOT), organitzat per l'Institut de l'Aparell Locomotor de Son Llàtzer. Més informació al programa que s’adjunta.

llegir més
18/05/2012 COM

Organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i l’Hospital Son Llàtzer, el 21 de maig tendrà lloc al centre la primera marató de donació de sang, a la qual estan convidats a participar els professionals sanitaris i no sanitaris, els familiars dels pacients i els usuaris.

llegir més
21/08/2012 COM

Actualment 738 persones portadores del VIH són ateses i se’ls fa un seguiment a les consultes de l’Hospital Son Llàtzer, tot i que només el 25 % ha desenvolupat la malaltia, és a dir, pateixen la sida. Els especialistes insisteixen en la importància de diagnosticar-la durant la primera fase per tal de començar a aplicar-hi el tractament al més aviat possible. En la majoria dels casos, la malaltia ha passat de ser mortal a crònica.

llegir més
13/08/2012 COM

L’Hospital Son Llàtzer disposa d’una consulta d’infermeria integrada en el Servei d’Endocrinologia on setmanalment s’imparteix formació sobre hàbits higienicodietètics saludables als pacients amb problemes d’obesitat i també als diabètics. Anualment, una mitjana de tres-cents pacients acudeixen a aquesta teràpia educativa grupal.

llegir més
28/09/2012 COM

L’Hospital Son Llàtzer i cinc centres d’atenció primària del sector Migjorn desenvolupen des de l’any 2010 un programa per a la detecció precoç de les espondiloartritis, que inclouen l’espondilitis anquilosant, les artritis reactives, l’artritis psoriàsica i l’artritis juvenil, entre d’altres. A hores d’ara, més de cinquanta pacients estan inclosos en el programa.

llegir més
28/09/2012 COM

Un estudi liderat per investigadors de la Fundació Kovacs i radiòlegs dels hospitals de Son Llàtzer i Manacor ha revelat que una troballa radiològica, els denominats signes Modic, que fins ara es considerava una indicació per a la cirurgia d’esquena, realment no causa dolor i s’observa més freqüentment entre els sans que entre els malalts.

llegir més
23/10/2012 COM

L’Hospital Son Llàtzer va obrir, el dia 23 d’octubre, les seves portes als pacients fumadors amb l’objectiu de conscienciar-los sobre els perjudicis del tabac per mitjà d’un mètode científic i assessorar-los sobre com poden abandonar l’hàbit tabàquic de manera efectiva. Les persones interessades en participar a la jornada varen poder acudir a una punt d’atenció instal·lat al vestíbul de Consultes Externes.

llegir més
04/11/2012 COM

El dia 20 de novembre l'Hospital Son Llatzer acollirà l'última sessió del cim anual del CIO (Chief Information Officer) organitzada pel HIMSS Europe per premiar els millors usos i pràctiques de les TI en sanitat a Europa. En la reunió, participaran els principals directors de sistemes i els més importants experts en noves tecnologies aplicades a la salut de tota Europa.

llegir més
21/11/2012 COM

La HIMSS Analytics Europe ha atorgat a l’Hospital Son Llàtzer el premi Stage 6, guardó que recompensa els centres que treballen en un entorn sense papers i que han sabut implementar millor la història clínica electrònica. Aquesta prestigiosa organització internacional es dedica a proveir de solucions globals per a l’ús òptim de les tecnologies de la informació i els sistemes de gestió per tal de millorar la sanitat.

llegir més
26/11/2012 COM

Els dies 22 i 23 de novembre, l’Hospital Son Llàtzer va acollir la I Trobada Multidisciplinària de Sèpsia, en la qual es va tractar sobre la incidència de la septicèmia, l’impacte que té sobre la mortalitat, les mesures terapèutiques i les experiències clíniques sobre la gestió de la sèpsia. Des de l’any 2006, aquest centre disposa d’un protocol de gestió integral de la sèpsia greu i el xoc sèptic, l’aplicació del qual ha permès disminuir la mortalitat per aquesta causa devers el 40 % en sis anys.

llegir més
L’Hospital Son Llàtzer disposa d’un sistema d’energia que redueix el consum elèctric i l’emissió de CO2 a l’atmosfera
S’hi utilitza un sistema de trigeneració per produir electricitat i generar aire fred i calent
28/12/2012 COM

L’Hospital Son Llàtzer disposa d’un sistema que permet reduir el consum d’energia elèctrica i les emissions de diòxid de carboni (CO2) a l’atmosfera. Aquesta tecnologia, més eficient i sostenible que l’anterior, està basada en el sistema de trigeneració per produir electricitat, a partir de la qual es genera l’energia necessària per a l’aire condicionat i l’aigua calenta.

 

llegir més
La Consulta de Malaltia Renal Crònica de Son Llàtzer impulsa la diàlisi domiciliària
El tractament a casa permet als pacients dur una vida normal i contribueix a la sostenibilitat del sistema
28/12/2012 COM

L’Hospital Son Llàtzer disposa des de l’any 2002 de la Consulta de Malaltia Renal Crònica, tot i que ara ha rebut la certificació ISO 9001:2008. El seu objectiu és el d’oferir informació als pacients sobre la seva patologia, detectar candidats a rebre un transplantament, retardar el tractament de diàlisi i ajudar-los a decidir-ne el tipus arribat el moment. A mitjan termini, el treball desenvolupat a la consulta servirà per impulsar la diàlisi domiciliària, un sistema que proporciona autonomia als pacients i els permet dur una vida autònoma.

llegir més
07/01/2013 COM

Com ja és tradicional el 6 de gener els Reis Mags d'Orient arriben puntuals a la seva cita amb els nens ingressats a l'Hospital Son LLàtzer. A més de lliurar els regals als fills i parents dels treballadors, els Mags, acompanyats dels seus patges, han recorregut la planta de pediatria i nounats, urgències pediàtriques, el Servei de psiquiatria i algunes plantes d'hospitalització, ones troben ingressades les persones més ancianes.

llegir més
25/01/2013 COM

La Consulta de Malaltia Renal Crònica Avançada, el Servei de Manteniment, la Unitat de Reproducció i el Laboratori de Fecundació in Vitro de l’Hospital Son Llàtzer han obtingut el certificat per la norma ISO 9001:2008, atorgat per l’empresa Bureau Veritas. L’any passat varen aconseguir la mateixa certificació Infermeria de Pregrau i el Servei d’Arxiu, Codificació i Documentació Clínica.

llegir més
26/03/2019 COM

III Jornada Pacient Actiu a l´Hospital Universitari Son Llàtzer el dimarts 9 d´abril a les 08:00 h.

llegir més
llegir més notícies
Dades de contacte
 • Telèfons:
  871 20 22 14

   

  E-mail:
  comunicacion@hsll.es

   

  Horari d'Atenció:
  Laborables de 08:00 a 15:00