Comunicación Comunicats de premsa

La consellera de Salut ha explicat als batles de la zona d’influència de l’Hospital Son Llàtzer els beneficis de la sectorització sanitària al Migjorn

11/11/2011 COM
La consellera de Salut, Família i Benestar Social, Carmen Castro, i el director general del Servei de Salut, Juan José Bestard, han informat als batles dels municipis que tenen Son Llàtzer com a hospital de referència, el contingut de l’esborrany del Consell d’Àrea del sector del Migjorn. Amb aquesta iniciativa, es pretén sectoritzar Mallorca en quatre àrees, una per a cada una de les comarques de l’illa.

Cada un dels quatre hospitals gestionarà també els centres de salut que pertanyen a la seva àrea d’influència. Aquesta acció implica certs beneficis, com ara una millor relació entre l’atenció primària i la especialitzada, atès que ambdues es troben sota la mateixa Gerència. També contribueix a  una major participació dels municipis en tot el que es refereix a la atenció sanitària, i a una millor gestió econòmica i dels processos sanitaris, entre d’altres.

La presentació s’ha realitzat, el dia 10 de novembre, al mateix Hospital Son Llàtzer i també hi han assistit, a més del batles dels consistoris, Xavier Feliu, gerent de l’Hospital Son Llàtzer, i Marcos Barceló, coordinador de Sanitat Municipal.

La consellera ha explicat que cada Consell d’Àrea integrarà l’atenció primària, l’especialitzada i la sociosanitària. Així, ha destacat que en el mateix consell estaran representats els ajuntaments del sector corresponent i ha assegurat que la importància dels municipis en quant a la salut s’ha de potenciar. “Amb la nova estructura es converteixen en peces clau al nostre projecte”, afirma.

L’Hospital Son Llàtzer atén una població aproximada de 250.000 persones pertanyents als municipis d’Alaró, Algaida, Binissalem, Bunyola, Consell, Deià, Fornalutx, Llucmajor, Marratxí, Palma, Santa Eugènia, Santa Maria, Sencelles i Sóller, que configuren el sector sanitari de Migjorn.