Comunicación Comunicats de premsa

L’Hospital Son Llàtzer obre les portes als pacients fumadors

23/10/2012 COM
L’Hospital Son Llàtzer va obrir, el dia 23 d’octubre, les seves portes als pacients fumadors amb l’objectiu de conscienciar-los sobre els perjudicis del tabac per mitjà d’un mètode científic i assessorar-los sobre com poden abandonar l’hàbit tabàquic de manera efectiva. Les persones interessades en participar a la jornada varen poder acudir a una punt d’atenció instal·lat al vestíbul de Consultes Externes.

En aquesta iniciativa, impulsada per la companyia biomèdica Pfizer, hospitals, centres de salut i empreses d’arreu de l’estat varen fer una jornada simultània de conscienciació social sobre la greu malaltia que suposa l’addicció a la nicotina. A més de Son Llàtzer, hi varen participar —entre d’altres— els hospitals Clínic i Vall d’Hebron (Catalunya); l’Hospital Universitari Central d’Astúries; l’Hospital el Bierzo (Castella i Lleó), i els hospitals del Vinalopó i Nisa Virgen del Consuelo (Comunitat Valenciana).

Tothom que va acudir a Son Llàtzer durant la jornada es va poder fer diverses proves, entre les quals destaquen un test d’addicció per establir la dependència de la nicotina, la mesura del monòxid de carboni a l’aire exhalat  per detectar la pèrdua en la capacitat d’oxigenació i un examen d’edat pulmonar amb l’objectiu d’identificar l’estat dels pulmons.

Una vegada acabada l’exploració i després de rebre el consell del professional sanitari, el pacient va obtenir un passaport en el qual queden reflectides les dades de totes les proves. Es tracta, doncs, d’un document ideal amb el qual acudir al centre de salut per avançar en el propòsit d’abandonar l’hàbit tabàquic.

“L’objectiu és que tot pacient que vengui a l’Hospital per fer-se les proves mèdiques surti amb la idea que el tabac li està perjudicant greument la salut i se’n vagi amb unes dades essencials per poder presentar-se davant l’equip sanitari del seu centre de salut, el qual, a partir d’aquí, li faci un examen més exhaustiu i pugui recomanar-li i assessorar-lo sobre les millors opcions per deixar de fumar de manera efectiva”, explica Isabel Mir, cap del Servei de Pneumologia de l’Hospital Son Llàtzer.

Per aconseguir abandonar el tabac no n’hi ha prou amb la força de voluntat pròpia. Diversos estudis han demostrat que tan sols el 3 % de les persones que utilitzen únicament aquesta via aconsegueix deixar de fumar passats cinc anys. Per això acudir al centre de salut és un dels factors fonamentals a l’hora de deixar el tabac de manera definitiva, ja que els estudis confirmen que el consell d’un professional sanitari duplica les probabilitats d’èxit.