Comunicación Comunicats de premsa

L’Hospital Son Llàtzer obté quatre nous certificats de qualitat per la norma ISO 9001:2008

25/01/2013 COM
La Consulta de Malaltia Renal Crònica Avançada, el Servei de Manteniment, la Unitat de Reproducció i el Laboratori de Fecundació in Vitro de l’Hospital Son Llàtzer han obtingut el certificat per la norma ISO 9001:2008, atorgat per l’empresa Bureau Veritas. L’any passat varen aconseguir la mateixa certificació Infermeria de Pregrau i el Servei d’Arxiu, Codificació i Documentació Clínica.

Avui, aquests serveis han rebut el diploma acreditatiu de mans de Miquel Tomàs, director general de l’Ib-Salut,  en un acte en el qual han estat presents Xavier Feliu, gerent de l’Hospital Son Llàtzer, i Virgina Rodríguez, auditora en cap de l’Agència de Certificació Noreste, de Bureau Veritas.

La implantació d’aquesta norma permet a l’Hospital Son Llàtzer oferir un servei excel·lent als seus pacients, augmentar l’eficiència i l’eficàcia dels seus processos i reduir-ne la variabilitat, i també la millora continuada per mitjà de l’establiment d’ objectius.

A hores d’ara, a més dels diplomes que es lliuren avui, ja estan certificats amb la norma ISO 9001:2008 els departaments de Sistemes d’Informació i de Control de Gestió, i els serveis d’Hematologia i Hemoteràpia, Farmàcia, Radiologia, Admissió, Anatomia Patològica, Prevenció i Medicina del Treball, Urgències, Docència MIR i FIR, i Formació. Actualment, seguint l’aposta del centre per la màxima qualitat, estan en procés d’acreditació els serveis d’Atenció a l’Usuari, Diàlisi i Aprovisionament.

Val a dir que, l’any 2008 Son Llàtzer va aconseguir com a organització la certificació ISO 14001:2004 en gestió mediambiental. Son Llàtzer té com a objectiu que la seva activitat global tengui l’impacte més petit possible sobre el medi ambient, per la qual cosa disposa d’un pla per reduir el consum i els residus, i d’un pla d’eficiència energètica, gràcies al qual l’edifici ha aconseguit la qualificació B.

La missió de l’Organització Internacional per a l’Estandardització (coneguda com ISO) és promoure el desenvolupament de la normalització entre les activitats afins al món per tal de facilitar l’intercanvi internacional de béns i serveis i alhora fomentar la cooperació internacional en els àmbits econòmic, científic, intel·lectual i tecnològic.