Servicios y unidades Radiodiagnòstic Presentació

Radiodiagnòstic

La radiologia és l’especialitat de la medicina<A[medicina|medecina]> que s’ocupa del diagnòstic de les malalties per mitjà de la interpretació d’imatges. Per a això utilitza diverses tècniques d’obtenció d’imatges, com els raigs X (radiologia convencional i TC / escàner), els ultrasons (ecografia) i els camps magnètics (ressonància). Els metges radiòlegs fan un paper molt important en la cura de la salut, ja que incorporen els seus coneixements sobre les malalties per interpretar aquestes imatges. La radiologia també s’ocupa del tractament de determinades patologies, per a la qual cosa utilitza tècniques mínimament invasives guiades per la imatge, que funcionen com a alternativa a les intervencions quirúrgiques obertes.

El Servei de Radiodiagnòstic està altament especialitzat i ofereix a cada pacient la solució més beneficiosa i personalitzada segons la seva malaltia, ja que determina quina tècnica d’imatge és la més adequada, amb el mínim risc possible, per obtenir el diagnòstic més precís. Aquest departament aplica un rigorós control de qualitat de tots els seus processos i els seus aparells, cosa que assegura la integritat dels pacients i de tots els usuaris del servei. Així ho avala el certificat ISO 9000 obtengut l’any 2007.

Està equipat amb la tecnologia de la informació més moderna, i per a la gestió de l’arxiu<A[arxiu|arxivament]> i la comunicació d’imatges digitals utilitza els sistemes RIS/PACS, integrats en la història clínica electrònica dels pacients. Per això els metges de Son Llàtzer i els facultatius de l’atenció primària poden consultar les proves radiològiques i els informes dels pacients des de qualsevol ubicació.

El Servei de Radiodiagnòstic disposa d’aparells d’alta tecnologia per a les proves diagnòstiques, com ara la tomografia computada helicoïdal; la tomografia computada multidetector (64 detectors), amb capacitat per a estudis coronaris avançats i colonoscòpies virtuals; el telecomandament digital; la ressonància magnètica 1,5 Tesla; el telecomandament digital multifunció; quatre sales d’ecografia (amb power Doppler color); un mamògraf amb estereotàxia digital; cinc sales de radiologia convencional (tres de les quals amb suspensió de sostre) connectades a quatre unitats de radiologia computada; quatre ràdios quirúrgiques (ubicades a les sales d’operacions i als gabinets), i dos equips radiològics portàtils.

Els metges especialitzats en radiologia que treballen en aquest Servei estan subespecialitzats en diferents òrgans<A[òrgans|orgues]> o sistemes, a fi d’atendre amb més eficàcia les diferents patologies. Així doncs, ofereix les subespecialitats següents: radiologia toràcica, radiologia de patologia abdominal, radiologia de la mama i patologia de la dona, neuroradiologia, radiologia de l’aparell locomotor i radiologia vascular i intervencionista.

Dades de contacte
  • Telèfon: 871 202 059
  • Horari d'atenció:

    de 8.00 a 22.00 h.