Actualidad Noticias

LA UNITAT DE NOUNATS COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DELS AVIS I LES ÀVIES

26/07/2018 PEDI
Amb motiu del Dia Mundial dels Avis/les Àvies, la Unitat de Nounats de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha organitzat per a aquest dijous una sèrie d'activitats amb l'objectiu d'homenatjar i reconèixer la tasca dels avis i les àvies de la societat actual. Cada any, el 26 de juliol es commemora el Dia Mundial dels Avis/les Àvies, que pretén donar la importància que es mereixen aquestes figures en l'estructura actual de qualsevol família.

La Unitat de Nounats de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha registrat 123 ingressos d'infants prematurs fins al maig de 2018, una xifra superior als 109 casos registrats l'any passat en el mateix període.

La unitat consta de 19 boxes i treballa cada dia per oferir unes cures de qualitat, és una unitat de portes obertes 24 h per als pares des de fa ja diversos anys. Tot i amb això, s’han volgut implantar unes cures d'excel·lència, des de l'any 2016 està en marxa una iniciativa: L'hora dels avis/les àvies. Amb això, els dissabtes de 17.00 a 18.00 h, les portes de la unitat també estan obertes per a tots aquells avis i àvies que desitgin estar amb els seus nets.

Aquesta iniciativa està basada en la humanització de les cures en les unitats neonatals. El 1999, Adik Levin, pediatre neonatòleg, va desenvolupar la iniciativa “Humanització de les cures neonatals” a fi de millorar el suport psicosocial i fomentar la cura integral, i centrar-la en la família del nounat. La iniciativa constava d'11 passos. Un d'ells diu que “s'ha d'autoritzar als membres sans de la família (pare, avis, altres d'involucrats...) a visitar el nounat i a la seva mare durant l'hospitalització prolongada.”

Segons Elena Torrens, supervisora de la Unitat de Neonatologia, “aquesta iniciativa ha tingut una acollida molt positiva, tant per a les famílies com per al personal de la Unitat, que han pogut observar de primera mà els beneficis que ha suposat en l'evolució del nounat i la seva família.”

Entre les iniciatives organitzades pel personal de la Unitat de Neonatologia hi ha el registre de les empremtes dels nadons —que es regalen als avi i a les àvies—, l'elaboració de felicitacions per posar als incubadors i bressols així com una jornada de portes obertes, el 26 de juliol, de les 10 del matí a les 9 de la nit per als avis i les àvies dels nounats ingressats en la Unitat.