Actualidad Noticias

L'Hospital Universitari Són Llàtzer acollirà la setmana vinent la I Trobada Internacional d'Innovació i Sèpsia – TECNOSEPSIS

05/11/2021 SEPS
Els dies 10, 11 i 12 de novembre l'Hospital Universitari Son Llàtzer acollirà la I Trobada Internacional d'Innovació i Sèpsia - TECNOSEPSIS. Aquest esdeveniment està organitzat per un grup internacional multidisciplinari d'experts, presidit pel doctor Marcio Borges, membre del Comitè Científic Coordinador de la Unitat Multidisciplinària de Sèpsia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i president de la Fundación Código Sepsis.

TECNOSEPSIS, dirigit principalment a professionals sanitaris assistencials i investigadors, té com a objectiu principal crear un fòrum interdisciplinari on poder explorar i analitzar les últimes tecnologies aplicades al tractament de la sèpsia i les infeccions greus. La raó de ser d'aquest esdeveniment és aconseguir generar debat entre diferents professionals, institucions, empreses de diagnòstic, farmacèutiques i tecnològiques en l'abordatge establert de la sèpsia.

TECNOSEPSIS pretén també aportar canvis en el paradigma de l'abordatge i tractament clàssic de la sèpsia, promovent noves eines per aconseguir diagnòstics més primerencs i precisos, un monitoratge més exhaustiu, així com, un abordatge més integral i obert a noves opcions terapèutiques.
En 2019, una de cada cinc morts en el món va ser causada per la sèpsia, una complicació deguda a una infecció que pot acabar amb la vida del pacient en qüestió d'hores. La pandèmia de la COVID-19 ha posat de manifest una necessitat real de desenvolupar noves tecnologies per gestionar l'atenció a aquests pacients.

Segons explica el doctor Borges, «hem viscut en aquesta pandèmia un avenç diagnòstic i terapèutic sense precedents en la història de la medicina. Destaca el ràpid desenvolupament de vaccins que han aconseguit canviar el curs natural de la pandèmia. A més, els nous avenços en intel·ligència artificial, genòmica i nanotecnologia estan fent possible un nou paradigma en medicina intensiva donant pas a una cura personalitzada i de precisió».

TECNOSEPSIS serà el primer congrés a nivell mundial que doni protagonisme a la temàtica d'innovació i sèpsia. Hi participaran més de quaranta experts clínics, investigadors i acadèmics, tant d'institucions públiques com privades. Els ponents, de més de quinze països diferents (Estats Units, França, Alemanya, Anglaterra, Espanya, entre d’altres), aportaran perspectives úniques en diverses àrees, com la de biomarcadors, microbiologia, intel·ligència artificial, noves teràpies i gestió de recursos sanitaris.

Experts com el doctor Meryn Singer, de Londres, principal autor de les noves definicions de sèpsies; el doctor Craig Coopersmith, director de l'Àrea de Crítics de l'Hospital Emory, dels Estats Units, i un dels autors de les noves guies mundials de sèpsies; el doctor Javier Pérez, director de l'Àrea de Crítics de la Universitat de Miami, dels Estats Units; el doctor Paul Engels, director de la Unitat d'Intel·ligència Artificial de Cures Crítiques, d'Holanda; o el doctor Jorge Hidalgo Marroquín, actual president de la Societat Mundial de Medicina Intensiva, són alguns dels reconeguts ponents que participaran en TECNOSEPSIS.

Segons el doctor Borges, «des de Palma, TECNOSEPSIS pretén convertir-se en un referent internacional en el camp de la divulgació d'innovació i tecnologia en el sector mèdic. Una plataforma on experts de diverses disciplines trobin un espai comú per difondre i desenvolupar noves tecnologies dirigides a millorar els diagnòstics i tractaments de malalties infeccioses tan mortals com la sèpsia».

Per concloure, el doctor Borges afegeix que «l'objectiu d'aquest fòrum és construir ponts que serveixin com a línies de comunicació i intercanvi científic entre diferents professionals, hospitals, universitats, instituts d'investigació, administracions i empreses públiques i privades. Més enllà de ser un esdeveniment, TECNOSEPSIS és un esforç creat per començar a parlar de la importància que té la innovació, el desenvolupament i la tecnologia per salvar i millorar la qualitat de moltes vides afectades per la sèpsia».