Servicios y unidades Hematologia i Hemoteràpia Notícies

Hematologia i Hemoteràpia

Primera marató de donació de sang a Son Llàtzer el dia 21 de maig

18/05/2012
Organitzada per la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i l’Hospital Son Llàtzer, el 21 de maig tendrà lloc al centre la primera marató de donació de sang, a la qual estan convidats a participar els professionals sanitaris i no sanitaris, els familiars dels pacients i els usuaris.

La campanya es desenvoluparà de les 10.00 a les 20.30 hores. Les persones que vulguin prendre-hi part podran donar sang a la sala d’extraccions de l’Hospital o acudir a l’autobús que estarà estacionat davant l’entrada de Consultes Externes. L’objectiu d’aquesta marató a Son Llàtzer és aconseguir un centenar de donacions en un sol dia.

S’han programat diverses accions per animar a participar-hi els professionals, els familiars dels pacients i els usuaris de l’Hospital: col·locació de cartells a les instal·lacions del centre, repartiment d’adhesius al personal sanitari i no sanitari amb l’eslògan “Vaig a donar sang” i publicitat sobre les normes per ser donant de sang juntament amb les safates en què se serveix el menjar als pacients i en les cafeteries del públic. Durant tot el dia l’Hospital difondrà a les zones autoritzades i per mitjà de la megafonia diverses falques publicitàries amb les quals s’animarà a donar sang.

 A més, s’instal·laran pancartes a les rotondes d’entrada a l’Hospital. A banda d’això, des de fa algunes setmanes els autobusos de l’EMT amb destinació a Son Llàtzer (línies 14 i 28) porten cartells informatius per tal de conscienciar els usuaris sobre la importància de donar sang per salvar vides.

Cal recordar que fan falta dues-centes donacions diàries a les Illes Balears per proveir els centres hospitalaris i tenir cobertes les reserves de sang per a les intervencions quirúrgiques, els tractaments oncològics, els accidents i altres emergències.

Pot donar sang qualsevol persona entre 18 i 65 anys que tengui bona salut, pesi més de 50 quilos i no estigui en dejú. Entre una donació i una altra és necessari que hagin passat seixanta dies, com a mínim. En un any, els homes poden donar sang quatre vegades i les dones, tres.