Actualidad Noticias

L’Hospital Son Llàtzer atén regularment devers mil pacients infectats pel VIH

01/12/2016 INTERN
La gerencia del hospital con el equipo de la Unidad de enfermedades infecciosas

La gerencia del hospital con el equipo de la Unidad de enfermedades infecciosas

Coincidint amb el Dia Mundial de la Sida, que es commemora l’1 de desembre, la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Son Llàtzer ha organitzat per tercer any consecutiu unes jornades divulgatives a sis centres d’atenció primària, l’objectiu de les quals és implantar i reforçar actuacions eficaces per prevenir la transmissió d’aquestes malalties i que la població i els professionals sanitaris sàpiguen que qualsevol persona que dugui a terme pràctiques de risc és vulnerable al VIH i a les malalties de transmissió sexual, per la qual cosa és important diagnosticar la infecció com abans millor.

Avui dia, la via de transmissió principal de la infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH) és la sexual. De fet, les relacions sexuals sense protecció entre homes ocupen el primer lloc pel que fa al probable mecanisme d’infecció, especialment en el grup d’edat de 25 a 34 anys, seguides de les relacions heterosexuals.

Actualment, l’Hospital Son Llàtzer atén regularment devers mil pacients infectats pel VIH, molts dels quals pateixen també alguna malaltia de transmissió sexual. De fet, la freqüència d’aquest tipus de malalties ha augmentat: segons l’Organització Mundial de la Salut, cada any 448 milions de persones resulten contagiades per alguna malaltia de transmissió sexual —i la xifra augmenta—, entre les quals destaquen la sífilis, la gonorrea, les infeccions per Chlamydia o per virus com el del papil·loma humà o l’herpes, a més de la infecció pel VIH. Diversos estudis consideren que per reduir l’augment de les malalties de transmissió sexual és fonamental conscienciar la població.

La taxa global de nous diagnòstics d’infecció pel VIH a Espanya és superior a la mitjana de la Unió Europea i de la resta dels països d’Europa occidental, i les Illes Balears hi ocupen un lloc destacat.