Servicios y unidades Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor Notícies

Anestesiologia, Reanimació i Terapèutica del Dolor

La Unitat del Dolor del Servei d'Anestèsia de l'HSLL implanta elèctrodes de neuroestimulació en el Gangli de l'Arrel Dorsal

21/10/2015 ARTD
La Unitat del Dolor del Servei d'Anestèsia del HSLL implanta per primera vegada en la CAIB elèctrodes de neuroestimulaciò en el Gangli de l'Arrel Dorsal en un pacient afectat per la Síndrome de Dolor Regional Complex per alleujar el seu dolor.

Aquesta tècnica és més selectiva que les utilitzades fins al moment, consisteix en la seva implantació com a marcapassos, aquest es controla i recarrega pel pacient des de fora.

El gangli de l'arrel dorsal (GRD) conté els cossos cel·lulars de les neurones aferents dels nervis espinals, és el principal centre d'impulsos ectópics en el dolor radicular i per això es constitueix en una important diana terapèutica.

La síndrome de dolor regional complex (CRPS, per les seves sigles en anglès) és una trastorn de dolor crònic que es creu és el resultat d'un disfuncionament en el sistema nerviós central o perifèric. Les característiques típiques inclouen canvis dramàtics en el color i la temperatura de la pell en l'extremitat o part del cos afectada, acompanyats per un dolor candent sever, sensibilitat de la pell, sudoració i inflamació. El CRPS I freqüentment és provocat per una lesió a un teixit; el terme descriu a tots els pacients amb els símptomes anteriors, però que no tenen una lesió subjacent als nervis. Els pacients amb CRPS II experimenten els mateixos símptomes però els seus casos estan clarament associats amb una lesió als nervis.

El CRPS pot començar a qualsevol edat i afecta tant a homes com a dones, encara que la majoria dels experts estan d'acord en què és més comú en les dones joves.